Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve can kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, dışa doğruca açılan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına ilişkilı olarak birkaç farklı koruma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin makul izin olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedi bir yer anında insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen hariçya akıllıca açılmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme allıkınan bu yazgımızda;

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı falsosuz sağlamlayacak şekilde takılması müstelzim parderi.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu baplar sebebiyle ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma davranışlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da izah etmek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de kocaman binalarda olması kişilerin dirilik kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı özellikle başlamak üzere Yangın Merdiveni Kapısı yararlanma amacına ve kullanan eş skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Report this wiki page